چرا باید از گلیکولیک اسید استفاده کنیم

01 آبان‌ماه 1402

چرا باید از گلیکولیک اسید استفاده کنیم

گلیکولیک اسید یک آلفا هیدروکسی اسید  (AHA)است که از نیشکر مشتق می‌شود. این ماده به طور طبیعی در میوه‌ها، خرما و شکلات یافت می‌شود. این اسید به دلیل خواصی که دارد در محصولات مراقبت از پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. گلیکولیک اسید کوچکترین و محلول‌ترین AHA است که می‌تواند به راحتی به لایه بالایی پوست نفوذ کند. این امر موجب می‌شود که از این ماده در محصولات آرایشی و بهداشتی مثل کرم‌ها، لوسیون‌ها و لایه‌بردارها استفاده شود.

این اسید در تحریک تولید کلاژن نیز موثر است و موجب سفت و جوان شدن پوست می‌شود. اسید گلیکولیک برای انواع پوست بی‌خطر است اما اگر پوست حساسی دارید باید از غلظت‌های پایین شروع کنید و به تدریج آن را افزایش دهید. در کل، گلیکولیک اسید با خواص ویژه خود می تواند در مراقبت و درمان پوست مفید باشد و به بهبود و زیبایی آن کمک کند. در این مقاله قصد داریم کاربردهای این ماده را توضیح داده و محصولات حاوی آن مانند تونر گلیکولیک اسید اوردینری را شرح دهیم.

عملکرد اسید گلیکولیک چگونه است؟

اسید گلیکولیک یک ماده موثر در مراقبت از پوست است که قادر است طیف وسیعی از مشکلات پوستی را درمان کند. عملکرد اصلی این اسید کاهش اتصال سلول‌های مرده پوست به یکدیگر و ظاهر شدن سلول‌های جدید در سطح پوست است. این امر به روشن‌تر، صاف‌تر و یکدست‌تر شدن پوست منجر می‌شود. این اسید سرعت گردش سلولی را تسریع بخشیده و موجب استحکام استخوان‌ها و بافت‌های همبند می‌شود.

این ماده لایه‌برداری قدرتمند و در عین حال ملایم است که با حذف سلول‌های مرده به جوانسازی پوست و نوسازی سلولی کمک می‌کند. یکی از وظایف این اسید تحریک تولید کلاژن بوده که در حجیم و سفت شدن پوست موثر است. توانایی این ماده در جذب رطوبت پوست مانع از خشکی و دهیدراته شدن آن شده و از ایجاد چین و چروک و خطوط جلوگیری می‌کند. از دیگر مزایای این اسید سرعت بخشیدن به نفوذ سایر مواد مراقبت از پوست و افزایش تاثیر گذاری آن‌ها است.

سرم گلیکولیک اسید

کاربردهای گلیکولیک اسید

گلیکولیک اسید یکی از پرکاربردترین اسیدهای آلفاهیدروکسی است که در محصولات مراقبت از پوست استفاده می‌شود. تحقیقات نشان داده این ماده دارای خواص ضد باکتریایی و آنتی اکسیدانی است که موجب بهبود بافت پوست می‌شود. با افزایش سن و تجمع سلول‌های مرده نیاز به لایه‌برداری افزایش می‌یابد. روش‌های مختلفی برای لایه‌برداری از پوست وجود دارد اما محصولات حاوی اسید گلیکولیک در از بین بردن سلول‌های مرده و بازسازی سلولی بسیار کاربردی و مفید هستند.

برخی از کاربردهای گلیکولیک اسید به شرح زیر است.

  • ضد پیری

گلیکولیک اسید با تحریک تولید کلاژن و الاستین به جوانسازی پوست کمک می‌کند. کلاژن و الاستین دو عامل مهم در انعطاف‌پذیری، حفظ جوانی و سلامت پوست است. استفاده منظم از گلیکولیک اسید موجب بهبود خطوط ریز و چین و چروک بهبود یافته و پوست سرحال، شاداب و جوان‌تر به نظر می‌رسد. این اسید موجب صاف شدن خطوط پوست و بهبود رنگ و بافت آن می‌شود.

  • روشن کننده

این اسید با از بین بردن سلول‌های مرده پوست و تولید سلول‌های جدید می‌تواند پوست را روشن‌تر کند. اسید گلیکولیک برای زیر چشم نیز خاصیت روشن کنندگی داشته و در کاهش تیرگی و گودی موثر است. بنابراین در بسیاری از محصولات آرایشی و مراقبتی جهت رفع گودی و چروک زیر چشم و بهبود علائم پیری مورد استفاده قرار می‌گیرد. تونر گلیکولیک اسید از جمله محصولاتی است که به افزایش شفافیت و درخشندگی پوست کمک می‌کند.

  • آبرسانی

اسید گلیکولیک خاصیت مرطوب کنندگی داشته و قادر است رطوبت هوا را گرفته و در پوست حبس کند. این ماده می‌تواند به باز شدن منافذ پوست و بهبود جذب رطوبت توسط پوست کمک کند. این اسید به آبرسانی و مرطوب سازی پوست کمک کرده و یک ماده موثر در مراقبت از پوست است. این ماده با هیدراته کردن کامل پوست در افزایش شادابی و جلوگیری از بروز علائم میان‌سالی و پیری موثر است.

  • بهبود آکنه

گلیکولیک اسید با از بین بردن سلول‌های مرده پوست و باز کردن منافذ به کاهش چربی و باکتری‌های موجود در پوست که منجر به آکنه می‌شوند کمک می‌کند. این ماده می‌تواند التهاب را کاهش داده که در بهبود ظاهر آکنه موثر است. خشکی پوست یکی از علل تولید بیش از اندازه چربی بوده و آکنه را تشدید می‌کند. این اسید با خاصیت مرطوب کنندگی و آبرسانی به صورت غیر مستقیم آکنه را درمان می‌کند.

 کاربردهای گلیکولیک اسید

  • بهبود جای زخم

اسید گلیکولیک با تسریع فرآیند تجدید سلولی می‌تواند به ترمیم زخم کمک کند. این اسید با حذف سلول‌های مرده و آسیب‌دیده از جای زخم فرصتی برای تولید سلول‌های جدید و سلامت فراهم می‌کند. با نوسازی سلولی زخم‌های به طور موثری بهبود یافته و فرآیند التیام تسریع می‌شود. این ماده در درمان جای زخم، لک‌های تیره و تغییر رنگ ناشی از هایپرپیگمنتیشن موثر است. استفاده مستمر از محصولات حاوی اسید گلیکولیک با غلظت کم در دراز مدت تاثیر مثبتی در بهبود پوست دارد.

  • لایه برداری

یکی از مزایای خرید گلیکولیک اسید ویژگی لایه‌برداری آن است که با از بین بردن سلول‌های مرده پوست موجب کوچکتر شدن منافذ باز می‌شود. لایه برداری از پوست موجب تمیز شدن منافذ شده و از ایجاد جوش، آکنه و کومدون جلوگیری می‌شود. این خاصیت موجب کاهش خطوط ریز و چین و چروک شده و پوست جوان، سالم و سرزنده خواهد شد. لایه‌برداری موجب یکدست شدن ناهمواری‌های پوست و اصلاح رنگ آن می‌شود.

محصولات حاوی اسید گلیکولیک

اسید گلیکولیک می‌تواند پوست را برای جذب سایر محصولات مراقبت از پوست آماده کند. بنابراین یک ماده محبوب در بسیاری از محصولات مراقبت از پوست به شمار می‌رود که به رفع مشکلات پوستی متعددی کمک می‌کند. این ماده به حفظ رطوبت پوست کمک کرده و با خاصیت ضد باکتریایی خود مانع از بروز جوش و آکنه می‌شود. هنگام استفاده از این اسید پوست نسبت به اشعه آفتاب حساس‌تر می‌شود. بنابراین بهتر است از یک ضد آفتاب مناسب برای جلوگیری از آسیب دیدن پوست استفاده شود.

در اینجا برخی از محصولات حاوی گلیکولیک اسید آورده شده است:

فواید گلیکولیک اسید

  • تونر

وظیفه اصلی تونرها تنظیم PH پوست است. تونرها در روتین مراقبت از پوست و پس از شستشو و پاکسازی به کار می‌روند و پوست را عمیقا تمیز می‌کنند. تونر گلیکولیک اسید اوردینری از جمله محصولاتی است که با بهره‌گیری از خواص این ماده کاربردی علاوه بر پاکسازی پوست آن را آبرسانی و هیدراته کرده و با تمیز کردن تمامی منافذ پوست از ایجاد جوش و آکنه جلوگیری می‌کند.

علاوه بر این، تونر گلیکولیک اسید 7% اوردینری خاصیت ضد لک و روشن کنندگی دارد که استفاده از آن برای رفع تیرگی زیر بغل نیز بسیار موٍثر است.

  • شوینده‌ها و پاک کننده‌ها

شوینده‌های حاوی اسید گلیکولیک قدرت پاک کنندگی عمیقی داشته و با خاصیت روشن کنندگی خود در افزایش شفافیت و درخشندگی پوست موثر هستند. این دسته از محصولات به کاهش تیرگی پوست و لک و قرمزی کمک کرده و موجب رفع آثار غیر یکنواخت کننده پوست می‌شوند. همچنین با بهبود بافت پوست و تقویت گردش خون زیر پوست به داشتن پوستی صاف و شفاف کمک می‌کند.

  • کرم

کرم گلیکولیک اسید جهت از بین بردن لایه شاخی و فرسوده پوست مورد استفاده قرار می‌گیرد. این محصولات علاوه بر لایه‌برداری موجب حفظ رطوبت پوست شده و در محصولات آرایشی و بهداشتی با غلظت کم مورد استفاده قرار می‌گیرد. با لایه‌برداری از پوست میزان بروز آکنه و لک‌های قهوه‌ای کاهش یافته و روند پیری پوست کند می‌شود. مصرف این کرم‌ها یک روز در میان با پیشنهاد پزشک بلامانع است.

  • ماسک و اسکراب

اسید گلیکولیک در ماسک و لایه‌بردارها برای درمان مشکلاتی از قبیل آکنه، جای جوش و چین و چروک به صورت هفته‌ای یکبار قابل استفاده هستند. غلظت ماسک‌ها بیشتر از نوع کرم است و برای کاهش خطوط ریز، تغییر رنگ و بهبود لک‌های پوستی مناسب هستند. این نوع محصولات برای نرم و هیدراته کردن پوست و حفظ درخشش و یکدست شدن آن استفاده می‌شوند.

 کلام پایانی

در این مقاله شما را با کاربردهای اسید گلیکولیک آشنا کردیم و محصولات حاوی این ماده را شرح دادیم. این اسید خاصیت لایه‌برداری، روشن کنندگی، ضد آکنه، آبرسانی و بهبود زخم داشته و محصولات حاوی آن موجب بهبود بافت و ظاهر پوست شده و علائم پیری پوست را برطرف می‌کند. اگر شما هم تجربه استفاده از کرم، لوسیون، ماسک و یا تونر گلیکولیک اسید را داشته‌اید نظرات و تجربیات خود را با ما درمیان بگذارید.

منابع: medicalnewstoday

دیدگاه کاربران

هیچ دیدگاهی برای این مقاله نوشته نشده است.

دیدگاه شما

محصولات جدید فروشگاه هیوا

کرم کلاژن ساز سفید کننده دائمی WOKALIوکالی فرانسه
کرم کلاژن ساز سفید کننده دائمی WOKALIوکالی فرانسه
398,000 تومان
برس مو چوبی بامبو مدل خرگوشی
برس مو چوبی بامبو مدل خرگوشی
198,000 تومان
لوسیون بدن تیوپی هلو بیوآکوا BIOAQUA
لوسیون بدن تیوپی هلو بیوآکوا BIOAQUA
62,000 تومان
فوم پاک کننده آرایش کلاژن ساز وکالی WOKALI
فوم پاک کننده آرایش کلاژن ساز وکالی WOKALI
215,000 تومان
کرم رفع خشکی و ترک پا عصاره برنج WOKALI
کرم رفع خشکی و ترک پا عصاره برنج WOKALI
145,000 تومان
اسکراب شنی شیر الاغ وکالی WOKALI
اسکراب شنی شیر الاغ وکالی WOKALI
198,000 تومان
فوم شوینده براش دار عصاره برنج WOKALI
فوم شوینده براش دار عصاره برنج WOKALI
189,000 تومان
کرم ضدلک و چروک فوری حلزون وکالی WOKALI
کرم ضدلک و چروک فوری حلزون وکالی WOKALI
149,000 تومان

بیشتر بخوانید